Novosadski dani inženjera 2020

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Novi Sad, organizuje projekat „Novosadski dani inženjera” koji je od izuzetnog značaja za Univerzitet u Novom Sadu. Održaće se od 7.3. do 29.3.2020. godine. Projekat počinje održavanjem radionica koje će pomoći studentima Univerziteta u Novom Sadu da unaprede svoje meke veštine. Projekat čine radionice, diskusioni paneli, inženjersko tamičenje i A-STEP 2030 događaj.

 

Novosadski dani inženjera 2020

 

Radionice će se održati prve dve nedelje marta dok se inženjersko takmičenje u studiji slučaja kao i kategoriji timskog dizajna održava od 20.3. do 22.3.2020. godine, dok će se A-STEP 2030 događaj održati 29.3.2020. godine.

 

Ceo projekat će se održati u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

 

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada je neprofitna, apolitična studentska organizacija. Novosadski ogranak međunarodnog udruženja studenata tehnike Evrope – BEST od 2005. godine je jedna od 93 lokalne BEST grupe, koje se nalaze na isto toliko univerziteta u 34 države širom Evrope.

 

Projekat ,,Novosadski dani inženjera”

EBEC (European BEST Engineering Competition) je jedan od najbrže rastućih projekata naše organizacije. U okviru ovog inženjerskog takmičenja četiri tima od po četiri učesnika takmiče se jedni protiv drugih u rešavanju stvarnih problema kompanije (studija slučaja) ili izrade rešenja za dati zadatak koristeći ograničene količine materijala u ograničenom vremenskom periodu (timski dizajn). Takmičenje se sastoji od tri runde: lokalne, regionalne i finalne. Pobednici lokalne runde nastavljaju takmičenje u narednoj. Pobednici sa novosadskog Univerziteta će nastaviti učešće na regionalnoj rundi koja se ove godine održava Beogradu. Oni najbolji će svoje snage odmeriti tokom finalne runde u divnoj Varšavi nakon koje će samo njih osmoro poneti titulu pobednika jednog ovakvog takmičenja.

 

A-STEP 2030 (Attracting diverSe Talent to the Engineering Professions of 2030) je partnerstvo podržano od strane Erasmus+ programa između 4 univerziteta, 1 kompanija, 1 društvo za inženjersko obrazovanje i 1 studentska organizacija - BEST-a.

 

Glavni cilj projekta A-STEP 2030 je da razvije nove i inovativne pristupe podučavanja u oblasti inženjerstva i takvo okruženje za učenje podstičući mlade ljude različitog porekla da se bave inženjerskim studijama i ovom profesijom u celini.

 

Ovaj projekat je komplement i podržava ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih Nacija. Kako će u njihovom ostvarenju inženjeri imati ključnu ulogu, današnjem društvu su potrebni inženjeri koji imaju adekvatno znanje i veštine kako bismo uspeli da obezbedimo sigurnu, održivu i uspešnu Evropu.

 

Studenti našeg univerziteta će imati priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama na relevantne teme i time utiču na budućnost inženjerskog obrazovanja.

 

Učešće na takmičenju i radionicama je besplatno. Prijave su otvorene do 1. marta 2020. godine.

 

Više informacija možete pronaći na:

 


Konkuriši na praksu