One su dobile stipendije koje su im promenile život

(Preuzeto sa sajta 24 sata - 12. 02. 2013.)

 

Visoke ocene, nastup i ambicija izdvojili su 2012. Tamaru Krnjajić, Minu Đurić i Janu Radibratović od velikog broja zainteresovanih za stipendije na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju. Na konkurs koji su tada raspisali javilo se mnoštvo kandidata, a na ovom fakultetu se nadaju da će isti odziv biti i ove godine, kada stipendije dele u saradnji s „24 sata".

 

Fefa stipendije

 

ZNANJE - Ove tri Beograđanke znale su da žele da studiraju ekonomiju, pa im je konkurs za dodelu stipendija na FEFA, prvom akreditovanom fakultetu u Srbiji u oblasti ekonomije i menadžmenta, došao kao poručen.

 

U motivacionom pismu objasnile zašto bi baš one trebalo da budu među pet najboljih, da bi kasnije sa svedočanstvima otišle na intervju. Početna trema nestala je vrlo brzo, pa su na intervjuu zasenile ostale kandidate i postale ponosne studentkinje prve godine FEFA koje jedan ispit deli od drugog semestra i koje će, ako zadrže prosek iznad devet, nastaviti da se školuju o trošku fakulteta.

 

- Ono što razlikuje FEFA od ostalih fakulteta je savremen način studiranja, interaktivna nastava i to što su studenti motivisani da budu uključeni u nastavu, da iznose svoje stavove, budu kreativni i formiraju kritičko razmišljanje - priča Mina Đurić.

 

Osim toga, tokom godine organizuju se mnogobrojne radionice, tribine i gostujuća pradavanja uspešnih ličnosti iz Srbije i inostranstva.

- Akcenat se stavlja i na praksu posle svake godine, pa pored teorijskog znanja dobijamo i ono praktično, koga na mnogim fakultetima nema u dovoljnoj meri, a koje će da nam znači kada budemo konkurisale za neki posao u budućnosti - priča Jana Radibratović.

Sve tri su dobri studenti.


- Nije uvek lako, ali uz redovan rad mogu da se postignu dobri rezultati. Na predavanjima profesori koriste prezentacije, a svakoj knjizi poklanjamo mnogo pažnje kako bismo sve shvatili. Asistenti i profesori su uvek tu da nam pomognu, putem mejla možemo da im se javimo kad god nam nešto treba - priča Tamara Krnjajić.

 

Poklanjamo pet stipendija

 

USLOVI - Svi maturanti i svršeni srednjoškolci koji žele da pohađaju prvu godinu na FEFA ponovo imaju šansu da dobiju jednu od pet stipendija koju im ove godine dodeljuju „24 sata" i FEFA. Zainteresovani bi trebalo do 15. aprila da napišu motivaciono pismo i pošalju ga sa osnovnim podacima preko linka za prijavljivanje na www.24sata.rs i www.fefa.edu.rs. Intervjui pred komisijom održaće se od 18. do 25. aprila, dan kasnije izaći će preliminarna rang-lista, a 10. maja biće objavljena imena dobitnika.


Konkuriši na praksu