Karlovci stipendiraju 14 studenata

Lokalna samouprava u Sremskim Karlovcima stipendiraće u ovoj školskoj godini 14 studenata osnovnih akademskih studija s teritorije opštine.

 

Sremski Karlovci

Foto: Wikimedia

Među njima četvoro studira na Fakultetu tehničkih nauka, troje na Medicinskom fakultetu, dvoje na Akademiji umetnosti i po jedan na Pravnom, PMF-u, Filozofskom, te Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu.

 

Odluku o dodeli i visini  stipendija donelo je Opštinsko veće nakon sprovedenog konkursa. Studenti će dobijati 10.000 dinara mesečno, izuzev jula i avgusta, kada se stipendija ne isplaćuje zbog raspusta.

 

U karlovačkoj opštini juče je upriličeno svečano potpisivanje ugovora, kojem su prisustvovali i rukovodilac opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti Nada Ostojić Agbaba i zamenik načelnika Opštinske uprave Stefan Stević.

 

Pre studenata, stupendije su dobili i srednjoškolci, a podeljeni su i novčani darovi za prvake. U školskoj 2017/2018. godini opština će stipendirati osam učenika srednjih škola.

 


Konkuriši na praksu