Predavači i bez mastera

masterSenat BU ponovo će tražiti da se u Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja izmeni član po kome je za rad u školama neophodna diploma mastera.

 

Iako su Filološki i Učiteljski fakultet više puta tražili promenu ovog člana, a tu inicijativu je podržao i prethodni saziv Senata, ona se nije našla u predloženim izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koje bi već danas trebalo da budu u skupštinskoj proceduri, piše Danas.

 

Na sednici Senata istaknuto je da se sa ovim problemom suočavaju svi nastavnički fakulteti i njihovi studenti, kao i da se zahtevom da se u školi može raditi samo sa diplomom mastera gubi smisao osnovnih akademskih studija u četvorogodišnjem trajanju. Kako je rečeno, i studenti najavljuju potpisivanje peticije za izmenu ovog zakonskog člana.

 

"Mi ćemo ponovo uputiti dopis Ministarstvu prosvete da se ovo pitanje razmotri, jer su to previsoki zahtevi za većinu studenata koji treba da rade u unutrašnjosti", rekla je dekanica Filološkog fakulteta u Beogradu Aleksandra Vraneš.

 


Konkuriši na praksu