Prezentacija master programa i stipendija Univerziteta Politecnico di Milano 26. novembra u Beogradu

Da li ste razmišljali o tome da master studije upišete na nekom od najboljih svetskih univerziteta? Jednom od onih iz visokog društva Kembridža, Stenforda ili MIT-a? Znate li da svake godine oko 50 studenata iz Srbije upiše master studije na Univerzitetu Politecnico di Milano? PoliMi se nalazi na 16. mestu na svetu u konkurenciji inžinjering i tehnološke nauke, na 11. mestu među arhitektonskim fakultetima sveta, a na 6. kada je u pitanju dizajn. Reč je o državnom univerzitetu, te je cena studija prihvatljiva, a uz to postoji i veliki broj stipendija.

 

Prezentacija master programa i stipendija Politecnico di Milano 26. novembra

 

Prisustvujte prezentaciji master programa i stipendija u utorak 26. novembra u 18h u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu, Kneza Miloša 56 i saznajte sve o upisnoj proceduri, studentskom životu, master programima i stipendijama. Prezentaciju će voditi Chiara Mambretti iz kancelarije za internacionalne studente, nakon čega je predviđeno je vreme za odgovore na pitanja. 

 

Svi prijavljeni studenti biće uzeti u obzir za dodelu PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendija, kao i DSU stipendije. Kategorije stipendija su: PLATINUM (13.886€) - GOLD (8.886€) - SILVER (3.886€)

 

Stipendije su namenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije, a godišnja školarina za master studije iznosi 3886€.

 

Sa oko 40.000 upisanih studenata i preko 1000 profesora, Politecnico di Milano je najveći italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i dizajn. Od svog osnivanja 1863. godine "Politecnico di Milano" je baziran na kvalitetu i inovaciji nastave, što je rezultiralo uspostavljanjem čvrste saradnje sa privrednim i ekonomskim sektorom, kroz razvoj eksperimentalnog istraživanja i transfer tehnologije.

 

Među studentima ovog univerziteta bili su i Giulio Natta (dobitnik Nobelove nagrade, izumitelj polypropylena), arhitekta Renzo Piano, Giovanni Battista Pirelli (osnivač kompanije za proizvodnju guma Pirelli) i dizajner Gianfranco Ferrè.

 

Prof. Ivan Mangov je predstavnik univerziteta Politecnico di Milano za Srbiju, Crnu Goru i BiH. Za dodatne informacije o stipendijama i asistenciju prilikom konkurisanja, kao i obaveznu registraciju kandidata, pišite na adresu polimi@studije.info.

 

 


Konkuriši na praksu