Poslednja prilika da saznate šta biljka zna!

“Inteligencija biljaka” do petka u Naučnom klubu CPN-a

 

Kako biljka čuje, vidi, miriše, oseća dodir i orijentiše se u prostoru? Zaključno sa petkom, 1. decembrom u Naučnom klubu Beograd, u Kralja Petra 46, "Inteligencija biljaka" na interaktivan način daje odgovore na pomenuta pitanja.

 

Inteligencija biljaka

 

Uz prateći program, ona na zanimljiv i maštovit način predstavlja život biljnog sveta.

 

Posetioci imaju priliku da kroz interaktivne eksponate saznaju raznovrsne informacije o biljnom svetu na našoj planeti.

 

Pored interaktivne izložbene postavke koja će posetiocima približiti svet biljaka, u Naučnom klubu Beograd su tokom novembra organizovane i brojne radionice i predavanja.

 

Inteligencija biljaka

 

Svakog dana, u Maloj sali Naučnog kluba otvorena je Laboratorija u malom, gde posetioci mogu posmatrati različite interesantne uzorke pod mikroskopima, učestvovati u eksperimentu sa proklijavanjem različitih biljaka i upoznati se sa Žutim zidom, koji pruža prikaz fundamentalnih razlika između naučnih radova i brojnih šarlatanskih i pseudonaučnih tekstova koji se danas mogu naći na svakom koraku, a tiču se biljaka.

 

Inteligencija biljaka

 

Gost Beograda i Naučnog kluba na otvaranju bio je Danijel Šemovic, biolog, profesor Univerziteta u Tel Avivu i autor knjige „Šta biljka zna: vodič kroz svet čula”, koju je Centar za promociju nauke preveo i objavio.

 

Inteligencija biljaka

 

Radno vreme izložbe: radnog dana od 15 do 20 časova, i subotom od 11 do 17 časova.

 

Ulaz za posetioce je slobodan.

 

Više informacija o programu manifestacije na linku.

 


Konkuriši na praksu