Privredna komora Beograda kupuje fakultet

(Preuzeto sa sajta Blic - 28. 01. 2013.)

Predsednik Privredne komore Beograda (PKB), Milan Janković, najavio je danas da članovi komore nameravaju da uđu u proces kupovine fakulteta u Srbiji iz oblasti malog i srednjeg biznisa, građevine i informatike, ali nije precizirao o kom fakultetu se radi.

Milan Jankovic

Povod za takvu kupovinu je, kako je objasnio Janković, želja komore grada da mladi ljudi u Srbiji dok studiraju imaju ideju i jasnu i preciznu sliku gde će moći da rade kada završe fakultete.

Janković smatra da je upravo najveći problem Srbije to što je dosadašnja praksa "proizvodnje kadrova bila za potrebe biroa rada", a ne za potrebe firmi.

Sporazum koji je Privredna komora Beograda danas potpisla sa italijanskom komorom Akvile će, prema njegovim rečima, pomoći i na ovom planu, jer itralijanski partneri u Akvili imaju jedan od najboljih fakulteta iz oblasti arhitekture i građevine.

- To će biti još jedan oblik najdirektnije saradnje, ne samo u smislu razmene studenata, već i stručnjaka koji će predavati na fakultetu  - rekao je Janković.


Konkuriši na praksu