Ruski studenti u Nišu uče i upoznaju istoriju i kulturu grada

Tridesetoro ruskih studenata narednih mesec dana boraviće u Nišu. Pored učenja imaće prilike, kako su rekli organizatori, da nešto više nauče o Nišu.

 

Niška tvrđava

Foto: Wikimedia/Djina

Obilazak Bubnja, Čegra, Mediane, Ćele-kule, logora i drugih mesta u Nišu, mladim Rusima će biti opuštanje od obaveza, a da im mesec dana u Nišu ostane u lepom sećanju potrudiće se u Udruženju “Iks”.

 

Mi obezbeđujemo boravak studentima od 30 dana i potrudićemo se da im boravak ovde učinimo što boljim. Studenti će imati razna predavanja na fakultetima kao i razne ekskurzije, u toku boravka kako bi se opustili i družili - kaže Nemanja Laketić iz pomenutog udruženja.

 

Na razmenu uglavnom dolaze, kako kažu organizatori, studenti sa najvišim prosekom, a njihov smeštaj pokriva Univerzitet u Nišu.

 

Jedan od njih je i Vladislav Petojan koji već studira u Nišu.

 

Ja sam već godinu dana na Mašinskom fakultetu. Moji utisci su odlični, a Nišlije su dobri domaćini. Cilj ovakve razmene je da srpsko-ruske veze budu još čvršće, da se više družimo i sarađujemo - rekao je Petojan.

 

Ovo je do sada treći put kako studenti iz Rusije dolaze na razmenu, a pored pomenutog Udruženja i Univerziteta o njihovom što prijatnijem boravku brine i Opština Pantelej.

 

 


Konkuriši na praksu