Različite karijerne putanje u IT-u - predavanje u beogradskom Startit Centru

U beogradskom Startit Centru će 17. marta u 18 časova biti održano predavanje na temu karijernog ravoja u oblasti IT-a. Danica Cvetanović će govoriti o načinima kako se razvijala njena karijera, kako izgleda prelazak sa jedne pozicije na drugu i kako prepoznati potencijal u zaposlenima.

 

Učesnici će tokom predavanja moći da dobiju odgovore na neke od sledećih pitanja:

  • Kako rešiti problem pronalaska novih stručnih ljudi sa promenom pozicije postojećih zaposlenih i zašto i za koga je to dobro?
  • Kako iskoristiti talente koja su možda neiskorišćeni vašim trenutnim poslom?
  • Koje se sve različite putanje u karijeri mogu imati i kako o tome pričati sa nadređenima?
  • Šta se gubi sa tradicionalnim napredovanjem na medior i senior nivo, a šta se dobija sa potpunom promenom pozicije i zašto je prethodna pozicija krucijalna, a ne godine iskustva?

 

Tokom predavanja Danica Cvetanović će proći kroz različite primere promena pozicija, kao na primer kako od tehničke/klijentske podrške do lidera test tima ili od programera do CEO-a, i još mnoge realne primere.

 

Pored toga, predavač i učesnici će diskutovati o tome kako pričati o ovim temama sa nadređenima, kako motivisati članove tima da promene pozicije ako lideri vide potencijal u njima, kao i treba li ili ne treba davati povišicu prilikom ovakve promene pozicije.

 

Kome je namenjeno?

Predavanje je namenjeno ljudima iz oblasti HR-a, Team Lead-ovima, i svim ljudima u IT-u koji žele ili koji su već menjali pozicije. Takođe, predavanje je namenjeno i studentima tehnoloških fakulteta kao uvid u sve pozicije koje ih čekaju u budućnosti.

 

Moderator

Moderator je Danica Cvetanović, iskusni Java Developer koja trenutno radi i živi na Kipru. Svoju karijeru nije započela kao programer. Od testera, preko business analyst-a i posle uspešnog završenog najvećeg projekta za tadašnju aplikaciju, kao nagradu od šefa je tražila da se isključivo bavi programiranjem, kao njenu prvu i najveću ljubav.

 

Prijave

Predavanje će biti održano u Startit Centru Beograd (Savska 5) u utorak 17. marta sa početkom od 18 časova. Prisustvo je potpuno besplatno, popunjavanjem sledeće prijavne forme.

 

 


Konkuriši na praksu