Studenti FON-a osvojili su drugu nagradu na prvom regionalnom takmičenju „Serbian Cybersecurity Challenge 2020 – From Zero to Hero“

Tim HackaFon pri Laboratoriji za Digitalnu forenziku Katedre za Informacione Tehnologije, sastavljen od studenata 3. i 4. godine Fakulteta organizacionih nauka: Mirko Nikić, Marija Čeliković, Uroš Stanimirović i Branislav Stojanović, pod mentorstvom doc. dr. Bojana Jovanovića, osvojio je drugu nagradu na regionalnom takmičenju „Serbian Cybersecurity Challenge 2020 – From Zero to Hero“. 

 

IT Bezbednost

Foto: Pixabay

Konkurenciju su činili timovi iz Srbije: Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Nišu, Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica, Severne Makedonije: Vojna Akademija Skoplje i Hrvatske: Univerzitet u Zagrebu (Fakultet organizacije i informatike, Varaždin).

 

Serbian Cybersecurity Challenge (SCC)  je takmičenje u kojem studenti moraju da reše izazove iz IT bezbednosti. Takmičenje je organizovano i finansirano od strane Erasmus+ programa i Information Security Services Education in Serbia – ISSES projekta.

 

U dvofaznom takmičenju, rešavali su zadatke iz oblasti Etičkog hakovanja:  Veb hakovanje,  Kripto hakovanje i Reverznog inženjeringa.  Polufinale je održano 28. i 29. marta 2020. godine pomoću Avatao platforme, a finale 22. oktobra pomoću CYBER RANGES by Silensec platforme.

 

 

Izvor: FON

 


Konkuriši na praksu