Studenti Pravnog fakulteta počeli četvorodnevnu proslavu Svetosavskih dana

de(Preuzeto sa sajta Blic - 24. 01. 2013.)

Otvaranjem sajma Pravne knjige na Pravnom fakultetu danas je počelo četvorodnevno obeležavanje Svetosavskih dana.

Pravni fakultet

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Slobodan Stupar poručio je da je to ministarstvo uvek podržavalo studente u okviru svojih mogućnosti i da će to i nastaviti da čini.

Stupar je istakao da je Rastko Nemanjić udario kamen temeljac i omogućio razvoj srpske kulture, obrazovanja, nauke i umetnosti, koji su, kako je dodao, "u turbulentnom vremenu uspeli da očuvaju značajno mesto u svetu".

Pomoćnik ministra prosvete je studentima poželeo uspeh u usavršavanju "osvajanjem znanja iz pravnih nauka", kao jednoj od najstarijih na ovom prostoru, a istovremeno da ne izgube kontakt između prava, pravde i pravičnosti.

Dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Sima Avramović kazao je da je ideja da se u ova četriri dana okupe sadašnji i budući studenti, diplomci i oni koji su odavno završili taj fakultet.

Akademsku zajednicu treba pamtiti po knjizi, kako je rekao, pa je pravi način obeležavanja Svetosavskih dana otvaranje sajma knjiga.

U subotu će na Pravnom fakultetu biti održano takmičenje u besedništvu, a za nedelju, 27. januar zakazana je svečana akademija.


Konkuriši na praksu