Studentski konkurs za pisanje tekstova

Otvorena komunikacija vas poziva na konkurs za pisanje tekstova na temu meseca maja "Zdravstveno stanje Srbije" u okviru projekta "Otvoreni univerzitet".

 

Srbija je u svetskom vrhu po broju smrti od kardiovaskularnih oboljenja, što ilustruje podatak da svaki dan ove bolesti odnesu 150 života u našij zemlji. Godišnje od angine pektoris u Srbiji oboli oko 23.000 ljudi. Koji su to faktori rizika koji pospešuju ovu poražavajuću statisiku? Kako se baviti prevencijom u ovoj oblasti i da li je problem na strani države ili ipak u sferi ponašanja pojedinca? Ovo su pitanja na koja tražimo odgovor u ovoj podtemi.

 

Zašto je kampanja "Kakav je doktor" naišla na tako burnu reakciju u javnosti?Da li kao narod živimo zdravo?Šta je najveći problem zdravstvenog sistema u Srbiji?

Napišite nam šta mislite na konkursu za studentske radove projekta "Otvoreni univerzitet" nevladine organizacije Otvorena komunikacija. Radove možete napisati na jednu od sledećih tema:

 

Kardiovaskularne bolesti u Srbiji – prevencija i lečenjeKancerogena oboljenja u Srbiji – uzroci i zaštitaRetke bolesti u Srbiji – pojava i lečenjeNačin života građana Srbije i njegov uticaj na zdravljeSistem zdravstvene zaštite u Srbiji – problemi, izazovi i rešenja

 

Tekst između 500 i 1500 reči treba poslati do 1. juna na e-mail konkurs@otvoreniuniverzitet.rs. Radovi će biti objavljeni na sajtu www.otvoreniuniverzitet.rs, a autori dva najbolja teksta biće pozvani kao panelisti na tribinu koja će se održati krajem juna. Više informacija potražite na sajtu http://www.otvoreniuniverzitet.rs/ ili nam se javite na e-mail info@otvoreniuniverzitet.rs.

 

Projekat "Otvoreni univerzitet" je zamišljen sa namerom okupi sve eksperte, profesore, studente i ostale društveno odgovorne aktere kako na Univerzitetu u Beogradu tako i izvan njega, a sa idejom da oni daju svoj doprinos kritičkoj analizi društvenih problema.

 

Za više informacija, slobodno kontaktirajte:

Anđela Milivojević
Otvorena komunikacija
PR

 

M 063 72 16 428 | E pr@ok.org.rs | W www.ok.org.rs | http://www.otvoreniuniverzitet.rs

 

###

Otvorena komunikacija je organizacija koja se bavi unapređenjem kulture javnog dijaloga. Osnovana je 1997. godine od strane profesora i studenata Univerziteta u Beogradu po ugledu na debatne klubove prestižnih evropskih univerzitetskih centara. Njene obrazovne programe iz oblasti debate, argumentacije, građenja slučaja i javnog nastupa je do sada završilo više od 1500 studenata iz Srbije, regiona, Evrope i SAD-a. Podržavajući rad univerzitetskih, a od 2010. godine i srednjoškolskih debatnih klubova, kao i organizacijom brojnih nacionalnih i međunarodnih takmičenja, Otvorena komunikacija radi na razvoju veština kritičkog razmišljanja i kulture dijaloga. Poverena joj je organizacija „Evropskog univerzitetskog debatnog prvenstva – Beograd 2012".

 


Konkuriši na praksu