Mobilna aplikacija Google translate bogatija za 20 novih jezika

Kompanija Google je objavila novu verziju svoje aplikacije Google Translate, dodajući 20 novih jezika za opciju prevođenja odštampanog teksta koji se slika kamerom.

google

Nova aplikacija Word Lens, može da prevodi veliki štampani tekst, uključujuci i natpise na uličnoj signalizaciji ili na nalepnicama na robi široke potrošnje, tako što se kamera na mobilnom telefonu usmeri na tekst. Word Lens se aktivira otvaranjem aplikacije Google Translate, i klikom na ikonu kamere a uredjaj se drži ispred teksta.

Google Translate će sada moći da prevede u realnom vremenu odštampan tekst na 27 različitih jezika, prenosi američki Forbs.

Novi jezici sa kojih i na koje je sada moguće prevoditi štampani tekst puetem Google Translate su bugarski, katalonski, hrvatski, češki, danski, holandski, filipinski, finski, mađarski, indonežanski, litvanski, norveški, poljski, rumunski, slovački, švedski, turski i ukrajinski, dok je na hindu i tai jezik moguć samo prevod sa engleskog.

U početku je dvosmerni prevod štampanih materijala bio moguć samo na sedam jezika - engleskom, francuskom, nemačkom, italijanskom, portugalskom, ruskom i španskom.


Konkuriši na praksu