U niškim studentskim domovima nema korone

U studentskim domovima u Nišu trenutno nema studenata obolelih od korona virusa, potvrdio je agenciji Beta direktor Studentskog centra Rade Rajković.

 

Univerzitet u Nišu

Foto: NajStudent (Željko Skenderović)

On je rekao da su stigli rezultati troje studenata koji su testirani zbog povišene temperature i pokazalo se da su sve troje negativni.

 

„Studentima je povišena temperatura otkrivena prilikom ulaska u paviljone i oni su odmah testirani i serološki i PCR. Uzrok temperature nije korona virus već stomačni virus i prehlada”, izjavio je Rajković.

 

Studentski centar u Nišu je od samog početka epidemije korona virusa preduzeo rigorozne mere u cilju sprečavanja širenja epidemije, a rezultat toga je da do sada nije bilo prenosa virusa među stanarima studentskih domova.

 

„Korona virus je u proteklom periodu potvrđen samo kod dvoje studenata, ali su oni u domove došli sa infekcijom, nije bilo lokalne transmisije. Iz preventivnih razloga u izolaciji je do sada bilo 28 studenata”, rekao je Rajković.

 

Popunjenost domova tokom septembarskog ispitnog roka je 80 odsto, a u domovima u Nišu ima mesta za 958 studenata.

 

„Svim studentima je prilikom povratka u domove, nakon letnje pauze, urađena krvna slika i serološki testovi. Studentima su na ulazu u paviljone meri temperatura i dezinfikuju ruke, a ne mogu da uđu u paviljon bez maske”, rekao je Rajković.

 

Dodao je da u paviljonima vlada „gvozdena disciplina”, do daljeg su zabranjene posete i okupljanja u sobama.

 

Studenti će do daljeg, istakao je, morati da u menzama poštuju distancu od najmanje dva metra i da samo po jedan student bude za jednim stolom.

 

 

Izvor: OK Radio

 


Konkuriši na praksu