U provod sa 0 dinara u džepu

(Preuzeto sa sajta 24 sata - 29. 01. 2013.)

Kraj januara nije baš momenat za lude provode, budući da se uglavnom natežemo s novcem iščekujući platu ili džeparac. Ipak, to ne znači da ovih dana treba da se zatvorite u kuću - ima jako zanimljivih sadržaja koji su potpuno besplatni. Izabrali smo nekoliko za vas.

Provod za 0 dinara

BESPLATNO - Muzikom iz filma „Cigani lete u nebo" večeras u 22 sata biće otvoreno Veče romske muzike u novosadskom klubu „Frida". Nastupiće Ivan Seničić i Neda Nosović, a ulaz se ne naplaćuje.

Za one koji više vole klasiku, koncert studenata gitare Departmana mizičkih umetnosti Akademije umetnosti iz Novog Sada u klasi profesora Zorana Krajišnika biće upriličen večeras u 19 sati u Muzeju Vojvodine. Svakog četvrtka pa i ovog u pivnici „Crni bik", mr. Inquisitior pušta muziku. Na meniju je gothik rok, industrijal i dark pank muzika. Žurka počinje u 21 sat.

A kad ste poslednji put posetili neku dobru izložbu?

Sve do 18. februara ljubiteljima fotografija na raspolaganju je izložba „O plovidbi" Dominike Morariju u Tribini mladih, Katolička porta 5. Reč je o izložbi fotografija dve akademske umetnice, koje su sestre bliznakinje, a u ovim radovima bave se vremenom i prolaznošću.

U Likovnom salonu su izloženi radovi grafičara Bojana Otaševića. Izložba traje do 8. februara.

Na kraju, na raspolaganju vam je i književno veče. Promocija knjige „Lingvostilistika" prof dr Miloša Kovačevića biće održana večeras u 18 sati u Velikoj Sali Kulturnog centra Novi Sad. Knjiga se iz perspektive lingvističke stilistike bavi se pesničkim i proznim tekstovima uglavnom savremenih srpskih pisaca. Od starijih pisaca analiziraju se jezičko-stilske karaktersitike poezije Laze Kostića i Alekse Šantića, kao i književnoumetničke karakteristike (i to iz aspekta upotrebe tipova tuđeg govora) romana Skendera Kulenovića i Meše Selimovića.


Konkuriši na praksu