Uspeh studenata sa FPN na međunarodnim takmičenjima u oblasti međunarodnog prava

Tim Fakulteta političkih nauka u sastavu Ivana Dinić, Dušan Ristić i Sava Mitrović (studenti treće godine međunarodnih studija) je osvojio peto mesto na Evropskom takmičenju u oblasti međunarodnog himanitarnog i izbegličkog prava – All-European International Humanitarian and Refugee Law Moot Court Competition.

 

Pravo

Foto: Pixabay

Takmičenje je održano u Ljubljani od 20. do 24. novembra u organizaciji Pravnog Fakulteta Univerziteta u Ljubljani, a učestvovalo je 19 timova. Odlazak na takmičenje je osim Fakulteta, podržao i Međunarodni komitet Crvenog krsta.

 

Još jedan tim Fakulteta u sastavu Mina Radončić, Anđela Šemić i Katarina Kitanović je učestvovao na međunarodnom takmičenju u oblasti međunarodnog prava u Minsku – International Law Competition Youth for Peace – na kome je u konkurenciji 16 timova osvojio drugo mesto, a naša saradnica u nastavi na međunarodnopravnoj oblasti, Mina Radončić, je osvojila i nagradu za najbolju govornicu. Odlazak na takmičenje su omogućili Branka Bojković (Tehnoekonomik d.o.o.) i Akademsko društvo „Novi Beograd“.

 

Priprema studenata za učešće na takmičenjima u oblasti međunarodnog prava predstavlja sastavni deo aktivnosti fakultetskog Centra za međunarodno humanitarno pravo i međunarodne organizacije. Od osnivanja ovog Centra, naši studenti su osvojili više od dvadeset nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima u ovoj oblasti.

 

 


Konkuriši na praksu