Vesti i dešavanja

Izaberi kategoriju

Da li studenti mogu da računaju na dodatni ispitni rok?

Ministarstvo prosvete preporučilo je da visokoškolske ustanove Srbije omoguće studentima dodatni ispitni rok u ovoj školskoj godini. Preporuka je doneta na zahtev Studentske konferencije akademija i visokih škola, a dopis je prosleđen i Studentskoj konferenciji Univerziteta…

Postavljeno: 26.02.2021.
Vest

Mladi ne znaju kako da se obrate službi za zapošljavanje

Mladima u Srbiji veoma teško da se suoče sa činjenicom da posle najmanje četiri godine školovanja, oni nisu osposobljeni za rad na tržištu i da zapravo tek treba da počnu da uče i razvijaju praktična znanja i veštine.

Postavljeno: 26.02.2021.
Vest

Besplatni programi kratkih obuka iz analize javnih politika

Univerzitet u Novom Sadu, uz niški i beogradski, od 15. marta uvodi programe kratkih obuka iz analize javnih politika. Program je namenjen svima koji rade na poslovima državnih službenika ili žele da nauče više o tome kako da utiču na propise u najvažnijim oblastima. Kursevi…

Postavljeno: 25.02.2021.
Vest

Strategija obrazovanja i vaspitanja do 2030. godine

Uvođenje obaveznog srednjeg obrazovanja i precizna operacionalizacija državne mature, čiji je koncept već pripremljen, među ključnim su prioritetima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Postavljeno: 24.02.2021.
Vest

Novi model studiranja

Visoko obrazovanje u Srbiji je trostepeno. Sastoji se od osnovnih studija, koje mogu biti akademske ili strukovne, master ili specijalističke, i doktorskih studija.

Postavljeno: 24.02.2021.
Vest

Koliko košta studiranje u Srbiji?

Prosečna cena petogodišnjeg studiranja u Srbiji kreće se oko 34.000 evra, pokazuje analiza Instituta za razvoj i inovacije.

Postavljeno: 24.02.2021.
Vest

Pametne klupe u gradu Beogradu mere buku, temperaturu

Posle solarnih punjača, „Stroberi enerdži“ postavlja i pametne klupe. Prve su u centru Beograda, ali i u parkovima Kliničko-bolničkog centra Srbije, kako bi pacijenti mogli da napune svoje telefone ili da koriste internet.

Postavljeno: 24.02.2021.
Vest
 1 2 > ››

Konkuriši na praksu