Učenje se isplati

Opštinsko veće Opova donelo je odluku da nagradi dvoje najuspešnijih učenika u svojoj opštini i da na taj način pošalje poruku i drugim mladim ljudima u svom okruženju da se rad i trud isplate.

 

Dinari - nagrada

Foto: Shutterstock

Aleksandar Đekić sa prosečnom ocenom 9,80 završava petogodišnje studije na medicinskom fakultetu u Beogradu,a Jelena Cicvarić je učenica 8. razreda posebnog programa u Matematičkoj gimnaziji. Oboje su veoma uspešni i njihov trud i želja za obrazovanjem nisu ostali nezapaženi.

 

Novčana nagrada od 30 hiljada dinara će im dobro doći, ali nešto drugo im mnogo više znači.

 

"Ta simbolična nagrada nije samo materijalna već i znak pažnje za studente i učenike koji su vredni i dobili smo na taj način ohrabrenje za trud koji smo uložili i ohrabrenje da nastavimo svi zajedno da i dalje promovišemo prave vrednosti koje mladi ljdi treba da imaju", kaže Aleksandar Đekić, student.

 

"Pokušaću i dalje da radim i učim kao do sad, jer imamo sad i potvrdu da se znanje uvek na kraju i isplati", kaže Jelena Cicvarić, učenica 8. razreda Matematičke gimnazije.

 

Aleksandar i Jelena u opštinskoj upravi su izneli i svoje planove za budućnost, ali su upoznali i predsednika opštine na koji način usklađuju svoje brojne obaveze.

"Nadam se da ću imati priliku da ispratim do kraja školovanje ove dece i ponudio sam im pomoć i u svoje ime kao predsednika,ali i ispred lokalne samouprave i treba da znaju da imaju našu podršku u svakom pogledu", kaže Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo.

 

U opštini Opovo ističu da će i dalje pomagati i nagrađivati najbolje đake i studente, jer je kako kažu ulaganje u budućnost najisplativije i od toga će na kraju svi imati korist.

 


Konkuriši na praksu