/  Vesti

Studentske vesti › DDOR poklonio Fakultetu tehničkih nauka servere vredne 100.000 evra

(Preuzeto sa sajta 021 - 23.06.2017.)

Dva servera, server primary part i dataguard server za centralnu bazu podataka, poklonila je kompanija DDOR najvećem fakultetu u Srbiji - Fakultetu tehničkih nauka.

 

FTN

Foto: FTN

Reč je u SUN serverima na SPARC tehnologiji, a imajući u vidu specifičnost ove opreme studentima će koristiti za edukativne, laboratorijske i testne potrebe, posebno u domenu Oracle, Java i dr.

 

Vrednost servera je oko 100.000 evra i oni će pomoći fakultetu da se brže i bolje prilagodi tehničko-tehnološkim promenama.

 

Saradnja DDOR-a i Fakulteta tehničkih nauka realizuje se više decenija. Osim višegodišnjeg stipendiranja studenata, prema rečima rukovodstva DDOR-a, trude se da ulaganjem u stručno osposobljavanje pomognu akademcima da postanu vodeći stručnjaci.

 

Ovo je deo naše društvene odgovornosti kao kompanije, ali je i deo interesa da uložimo u mlade ljude, koji će savladavajući nove tehnologije, dobiti i znanje koje će kasnije implementirati i prenositi dalje - rekao je predsednik Izvršnog odbora "DDOR Novi Sad" Đorđo Markeđani.

Ostavi komentar: