Naj Student - više od studiranja

  /  Vesti

Studentske vesti › Povezivanje studenata građevine i arhitekture

(Preuzeto sa sajta RTS - 12.09.2017.)

Kako bi se budući inženjeri povezali i sarađivali, Asocijacija studenata modernog inženjerstva i studentski parlamenti Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta, organizuju Konferenciju pod nazivom – "Mi gradimo budućnost". Cilj je da se studenti upoznaju sa savremenim naučnim trendovima i različitim pristupima u rešavanju konkretnih problema u građevinarstvu, arhitekturi, urbanizmu i prostornom planiranju.

 

We build future

Foto: FB/We Build The Future

Kako ne postoje zajednički projekti studenata građevinskih i arhitektonskih fakulteta, niti adekvatna stručna komunikacija, koja bi bila od značaja za realizaciju budućih projekata, a postojeće saradnje između studentskih organizacija i visokoškolskih ustanova nisu dovoljne, akademci organizuju konferenciju da bi se upoznali i sarađivali.

 

"Cilj konferencije je, na prvom mestu, edukacija mladih ljudi o modernim tendencijama u nauci kada su u pitanju građevinarstvo i arhitektura, kao i samo povezivanje studenata i ostvarivanje budućih profesionalnih kontakata. Predavači su profesori sa Građevinskog fakulteta i Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ove godine ćemo imati i gostujuće predavače i iz Sarajeva", rekao je Stefan Koprivica, predsednik Asocijacije studenata modernog inženjerstva.

 

Kažu da u ovom projektu imaju podršku profesora. Tako će se na jednom mestu naći oko 350 studenata sa 30 evropskih univerziteta.

 

"Osnovna naša delatnost je ekologija i održivi razvoj. Mi smatramo da svaki čovek može da se bavi ekologijom, ali najveći doprinos mogu da daju studenti građevinskih i arhitektonskih fakulteta koji će sutra raditi na velikim građevinskim projetima. I, ako oni od starta počnu da se drže principa održivog razvoja i zaštite životne sredine, mogu da doprinesu značajnoj uštedi struje, značajnoj uštedi vode, smanjenju zagađenja, jednostavno dobijanju neki lepši ambijent za život", rekao je Ilija Reljić, potpredsednik Asocijacije.

 

Oni koji žele da se uključe u program, to mogu da učine do 25. septembra.

Ostavi komentar: