Naj Student - više od studiranja

  /  Vesti

Studentske vesti › Skoro 4.500 studenata traži dom

(Preuzeto sa sajta RTV - 12.09.2014.)

U toku je konkurs za smeštaj studenata u Novosadskim domovima. Studenti prve godine fakulteta dokumentaciju mogu da predaju do 15. septembra, dok za studente ostalih godina konkurs počinje 15. septembra i traje do 31. oktobra, kako bi se pružila šansa studentima da prosek ocena, koji je presudan za smeštaj, povećaju u poslednjem ispitnom roku.
domovi

Konkurs za smeštaj i ishranu studenata koji je u toku puni studentski grad nakon letnje pauze. Život i rad u domovima je daleko povoljniji od onog u privatnom smeštaju, slažu se potencijalni korisnici.

Školski uspeh je presudan za dobijanje mesta u domu koji na mesečnom nivou košta oko 1.300 dinara, a podrazumeva i pravo na povlašćenu cenu ishrane.

Letnja pauza u domovima iskorišćena je za obnovu objekata i njihovu pripremu za novu školsku godinu.

"Studentski centar Novi Sad ima 10 domova namenjenih studentima čije se školovanje finansira iz budžeta, od toga je 8 u Novom Sadu, jedan je u Somboru, a jedan u Zrenjaninu", navodi Jovan Bjelobaba, direktor Studentskog centra Novi Sad.

Interesovanje je kao i svake školske godine veliko, ali su kapaciteti ograničeni.

"Problem je u tome što u Novom Sadu imamo 2.713 mesta, a konkuriše mnogo više, blizu 4.500 studenata, tako da veliki broj studenata ne ostvari pravo na smeštaj, bez obzira što su to dobra deca", kaže Steva Lazarević iz Studentskog centra Novi Sad.

Kancelarija Novosadskog studentskog centra otvorena je svakog dana od 8 do 15 časova za prijem zahteva za smeštaj. Potrebno je podneti odgovarajuću dokumentaciju i što bolji školski uspeh, jer mesta ima samo za najbolje.

Ostavi komentar: