Naj Student - više od studiranja

  /  Vesti

Studentske vesti › Studenti "lopataju" za 1.600 dinara

(Preuzeto sa sajta Vecernje novosti - 11.01.2017.)

Brojne prestoničke omladinske zadruge nude poslove čišćenja snega i leda. Odziv trenutno nije najbolji, jer je započeo januarski ispitni rok.

 

Lopatanje studenti

 

Sneg pao kad mu vreme nije! Bar kada su u pitanju studenti u Beogradu i januarski ispitni rok. Omladinske zadruge vape za akademcima koji žele da čiste prestoničke ulice i trotoare, ali je studentarija utihnula. Ni 1.600 dinara za dnevnicu nije dovoljno za podgreje omladince da se maše lopate i zarade "lovu".

 

Iz omladinske zadruge "Bulevar" tvrde da bar 15 zadrugara može trenutno da zaradi džeparac razgrćući sneg, a ukoliko nastavi da pada biće posla za trostruko više omladinaca.

 

- Imali smo zahteve za čišćenje snega u novobeogradskom naselju Belvil, u blizini hotela "Hajat" i dvorištu jedne privatne firme u Zemunu, u blizini auto-puta. Javljali su nam se stariji sugrađani, ali naša ciljna grupa su omladinci do 26 godina. Iako je angažovanje na osam sati, to nije efektivan rad već studenti imaju i pauze da se zgreju, popiju topli napitak, a zarada je više nego dobra - uveravaju iz OZ "Bulevar".

 

Ipak, ovaj sezonski posao tek je počeo, pa se tražnja i poslodavaca i izvršilaca očekuje tek u narednom periodu. 

Ostavi komentar: