/  Vesti

Studentske vesti › Studentkinja zagazila u sedmu deceniju: Svetlana ima 62 godine i sa ponosom nosi indeks

(Preuzeto sa sajta Blic - 09.01.2017.)

Svetlana Vnučec ima 62 godine i jedan je od najstarijih studenata u Srbiji. Ipak, svoj indeks sa ponosom nosi i svima pokazuje.

 

Najstarija studentkinja

 

Junakinja naše priče je na četvrtoj godini Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu. Osim što se izdvaja po godinama, Svetlana je i jedan od najupornijih studenata. Na FMU, gde je prvi put kročila sedamdesetih, ovo joj je treći indeks.

 

- Tada sam upisala dva smera, od kojih sam kompoziciju završila, a iz dirigovanja mi je ostao samo diplomski. Sada sam na odseku za orgulje, na završnoj godini, volela bih kasnije da upišem i master studije - osmehuje se naša ambiciozna sagovornica.

 

Pored diplome, ova Beograđanka vedrog duha iza sebe ima 35 godina rada u prosveti i 30 godina muziciranja u crkvi.

 

- Još sam radila u školi kada sam odlučila da upišem studije orgulja, bilo je to malo neobično, ali su ljudi uglavnom navikli na moju veliku aktivnost. Podržala su me i deca i majka. Malo sam se jedino bojala kako će se mladi osećati kada vide da sam sa njima u grupi.

 

Ipak, kako kaže, muzika otklanja sve barijere.

 

- Oni se meni obraćaju imenom, sve je prirodno. Naišla sam i na profesorku mlađu od mene, ali mi je to simpatično - priča ova studentkinja.

 

Kako kaže, želja za studiranjem pojavila se kao duhovna potreba.

 

- Diploma mi nije neophodna, niti mi može doneti materijalnu korist - kaže Svetlana.

 

Najstariji studenti u Srbiji

Najstariji student na Ekonomskom fakultetu u Subotici ima 56 godina, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu ima 60 godina, a na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 62 godine.

Ostavi komentar: